3 Aralık 2020 Perşembe

HAYVANLAR ÂLEMİNDEN İBRETLER

 

 27.11.2020 Cuma 


HAYVANLAR   ÂLEMİNDEN İBRETLER

(Her İnsanın, özellikle Karıncaların, Arıların ve Yunusların Özellikleri ve Hayat Tarzlarını Merak Etmesi Gerekir; Çünkü Gerçekten Hayret Verici…)

Bugün Gayret ve Kader konusunda Hz.Mevlana’nın düşündürücü  hikmetli bir sözüne rast geldim: “Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse sana ters.” 

  

ilk soru, karıncalar gün boyu ne yaparlar, bircok hayvan gibi yiyecek toplarlar da nasıl çalışırlar,nerelere giderler,özellikleri nedir? Bu, ayrı bir makale konusu.Bir-iki tane sayalım.."Karıncalarda iki adet mide bulunur. Bir tanesinde yiyeceği kendi için saklar, ötekinde ise diğer karıncalarla paylaşacağı yiyecekleri depolar.",

"İşçi karınca dışarıda bir yiyecek kaynağı bulduğunda, kolonideki diğer karıncaları buraya çekmek için özel bir koku bırakır." (Bulduğu hazineyi paylaşan cömert insanlara benziyor.)

   


         Şimdi Bir kimse bir konuda iyi niyetle yıllarca gayret etse, o gerçekleşmezse nasibi yokmuş oluyor veya onun için sonuç iyi olmayacak demek oluyor.. Karıncadan ibret meselesine gelince bence insanların çoğu Allah’ı ve yarattığı kâinatı yeteri kadar merak etmiyor. insanlığın hastalığı gaflet ,umursamazlık! Herkes kafasını belirli oyunlara,oyuncaklara,eğlencelere veya put edindiği yanlış dünya işine takmış,ondan  kurtulamıyor! Helal haram olmasını da umursamıyorlar... Sosyal problemlerin kaynağı yapılan iş doğru mu yanlış mı gerçeğinde. Görünen o ki dünya nüfusunun çoğu, dinen haram,ahlaken yanlış işi yapıyor!..    

SON OLARAK HAYVANLAR ÂLEMİNDEN İLGİNÇ BİR GERÇEKLE KONUYU BİTİRELİM:

         Eğitmenine Aşık Olan Yunus Peter’ın Hazin Aşk Hikayesi!

         Yunusların dil yeteneklerini ölçme amacı ile bir deney gerçekleştirilir. Deney başlangıçta gayet başarılı devam eder. Peter adındaki yunus birkaç İngilizce kelimeyi kolaylıkla öğrenir. Ancak çalışmalar devam ederken, Peter’ın eğitmeni Margaret Howe Lovatt’a aşık olduğu ve üstelik cinsel dürtülerinin de harekete geçtiği anlaşılınca, deney derhal sonlandırılır. Ancak eğitmeninden ayrılmak, Peter’in depresyona girerek, intihar girişiminde bulunmasına neden olur.

         (Yunuslar) Birbirlerine Özel İsimleri İle Sesleniyorlar!

         St Andrews Üniversitesi’nde bilim adamları, yunusların özel isimleri olduğunu ortaya çıkardı.

http://www.olaganustukanitlar.com/yunuslarin-yasamindan-hayret-uyandirici-bilgiler/

         Bütün dostlara hikmet diliyorum :) Selamlar 

     

         *********************************

    


(INDONESIAN: Jika Anda ingin mencapai hal-hal besar, Anda harus bekerja keras seperti semut kecil! )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder