30 Temmuz 2016 Cumartesi

31 OCAK 2016_ZAMAN YOLCULARININ VAR OLDUĞUNU İSPATLAYAN 10 GERÇEK OLAY

ZAMAN YOLCULARININ VAR OLDUĞUNU İSPATLAYAN 10 GERÇEK OLAY

(19 EYLÜL 2014 TARİHİNDE YOU TUBE’DA  YAYINLANAN “10 Real incidents that proves time travelers exist” ADLI  VİDEONUN TÜRKÇE METNİ)





           10..ORTADAN YOK OLAN OTEL
1979 Ekim ayına ait geniş çapta tanınmış zaman yolculuğu vakası, İspanya’daki bir tatil yerine giden rotada Fransa’yı otomobille geçen iki İngiliz evli çift Simpsonlar ve Gisbylerle ilgilidir. Onlar,acayip eski moda bir otelde geceyi geçirdiklerini ve geri dönüş yolculuklarında aynı otelde mola vermeye karar verdiklerini ancak onu bulamadıklarını iddia ettiler. Kaldıkları sürede çekilen fotoğraflar kayıptı, hatta filmler banyo edildiği zaman negatif şeritlerden bile.
9.. MOBERLY-JOURDAIN OLAYI:
1901’de iki ingiliz kadın, Oxford’daki St.Hugh Koleji Müdürü ve Müdür Yardımcısı Charlotte Anne Moberly ve Eleanor Jourdain, kazaen zamanda geriye gittiklerini bildirdiler. Versaille’de küçük bir şatoyu ziyaret ederken,Fransız Devrimi döneminden Marie Antoinette, Comte de Vaudreuil ve diğer başka kimseleri gördükleri Fransız Devrimi döneminde kendilerini bulduklarını iddia ettiler. O, zaman kaymasının en iyi bilinen ve en erken örneklerinden biridir.
            8.. ÇİN TÜRBESİNDE ZAMAN YOLCULUĞUNUN TANIKLIĞI:
Aralık 2008’de Çinli arkeologların ileri sürdüğüne göre Shangsi ilçesinde içinde bozulmamış, 400 yaşındaki Si Qing’in mezarı olduğuna inanılan dev bir tabutun kapağını açtılar. Tabutun etrafındaki toprağı alınca onlar şok oldular ve zamanın 10:06’da durduğu ve arkasında “Swiss” kazınmış saat gibi metal şekilli küçük bir parçayı bulduklarına şaşırdılar.  Mezar gerçekten 400 yıldır bozulmamışsa,bu modern, insan eliyle yapılmış şeyin varlığını ne açıklayabilir?  Dalgın bir zaman yolcusu mu !!!

            7.. VICTOR GODDARD BEYEFENDİNİN GELECEĞE UÇUŞU:
1935’te İngiliz kraliyet Hava Kuvvetleri subayı Victor Goddar Beyefendi,
Edinburg’da Drem’de terkedilmiş bir havaalanı üzerinde bir uçak uçuruyordu. Drem havaalanı üzerinde yolculuğundan  geri dönerken , aşağıya baktığı zaman, hava alanının tamamen yenilendiğini ve şimdi kullanımda olduğunu ve etrafta yürüyen mavi işçi tulumları giymiş teknisyenleri ve uçak pistinde park etmiş dört sarı uçağı görmekten şok oldu. Dört yıl sonra 1939’da Kraliyet Hava Kuvvetleri uçaklarını sarıya boyamaya başladı ve teknisyen üniformaları da maviye döndü.

6.FİLADELFİYA DENEYİ (02:13. Dakika)
Filadelfiya Deneyi, Pensilvanya Filadelfiya’da Filadelfiya Donanma Tersanesindeki  Birleşik Devletler Deniz Filosu tarafından 28 Ekim 1943 tarihlerinde yerine getirilen donanmaya ait askeri bir deneydir.Birleşik Devletler  Bahriye muhrip muhafızı USS Ellridge’in görünmez hale geldiği ve Pensilvanya’dan Virginia’ya ışınlandığı ileri sürülmüştür.Bazı raporlar, savaş gemisinin yaklaşık 10 saniye zamanda geriye gittiğini ileri sürmektedir. Bununla birlikte popüler kültür, uzağa daha büyük zaman atlamalarını göstermiştir.
    

            5.ZAMAN YOLCULUĞU YENİLİKÇİSİ (02:42. Dakika)
            Kanada Gold Bridge’de South Fork Köprüsü’nün yeniden açılışı esnasında1941’den kalan  fotoğrafın, bir zaman yolcusunu gösterdiği ileri sürüldü. Onun elbisesinin, tişörtünde basılı logonun, güneş gözlüklerinin ve taşınabilir bir kamera tutuşunun modern olduğu ve 1940 larda giyilen tarzlardan olmadığı iddia edildi.Yıllar boyunca ,o ‘zaman yolcusu yenilikçisi’ olarak ünlü oldu.
   


4. MONTAUK PROJESİ GİZLİ ANLAŞMASI (03:07)
Montauk Hava Kuvvetleri İstasyonu rapor edildiğine göre yeraltı laboratuvarında bilim adamlarının 1943’e seyahat etmesine imkan veren boyutlararası bir tüneli vardır.Bu gizli anlaşma, 1980 lerda yazar Preston B. Nichols ve Al Bielek ile, “laboratuvarda bastırılmış iş anılarını canladırma” ya başladıkları zaman  yayıldı.
   


3.GEÇMİŞTEN GELİP ÇARPILAN VE KAÇAN KURBAN; 03:28
1950 lerin Haziran ortasında 19.Yüzyıl elbiseleri giyen Rudolph Fentz adlı otuzlu yaşların başında bir adam, New York Şehrinin Time Meydanı’ nda bir otomobil tarafından çarpıldı ve öldürüldü.New York Polis Teşkilatının bir polisi tarafından sonradan ortaya çıkan bir soruşturma, adamın 29 yaşında 1876’da hiç iz bırakmadan kaybolduğunu gösterdi. Üzerindeki parçalar şunlardı:
            *Bir bira için bakır jeton
            *Bir atın bakımı ve bir at arabasının yıkanma faturası
            *1876’dan bir mektup
            *70 dolar ve adamın 1876’dan 1950’ye zaman yolculuğu yaptığını gösteren ve hepsinde herhangi bir yaş işareti bulunmayan  iş kartları.
   

            2.1800 LERDE COMPACT DISK VAKASI: 04:01
            1800 lerden bir resim, bir adamın şeffaf bir Cd kutusuna benzeyeni tuttuğunu göstermektedir. Plastiğin en erken şekli 1800 lerin ortasına kadar icat edilmemiştir ve (açıkçası) Kompact diskler, 1980 lere kadar kullanımda değildi.  Bir zaman yolcusu mu ???
            1.CHARLIE CHAPLIN FILMININ CEP TELEFONU: 04:20.Dakikası
            Chaplin’in “Sirk” DVD eklerinde, 1928’de halkın kısa filme ve Grauman’ın Çin Tiyatrosu’ndaki filmin gala fotoğraflarına giriş hakkı verilmiştir. Ki orada bir kişinin görünüşe göre bir cep telefonuyla konuşması, birçok kişiyi, 1928 süresince hiç cep telefonları olmadığı için zaman yolculuğunun gerçek olduğuna ikna etmiştir.Bazıları da bu kişinin aslında kulak trompeti (borusu) kullandığı ihtimalini ileri sürmüştür; ancak  bu, kadının niçin güldüğünün göründüğünü ve cihaza konuştuğunu açıklamamaktadır.
    

                                               —    — —SON — — —       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder