30 Temmuz 2016 Cumartesi

06.06.2016_KIRMIZI ALARM! İSLAM'DA DELİL 4 TANEDİR,İLK ÜÇÜNE İNANMAYAN DİNDEN ÇIKAR!

            KIRMIZI ALARM DERECESİNDE HALKIMIZA UYARI! (06.06.2016)       
İSLAM’DA DELİL 4 TANEDİR; İLK ÜÇÜNE İNANMAYAN DİNDEN ÇIKAR!
           

            
İslam’da delil sadece Kur’an-ı Kerim değildir. Dinimizde dört tane delil vardır. Bunlar;
1- Kitab (Kuran-ı Kerim)
2- Sünnet,
3- İcma [âlimlerin söz birliği],
4- Kıyası fukaha [Fıkıh âlimlerinin ictihadı]

            Her meselede bu dört delile bakılır. Bir de, dört hak mezhepte bazı fıkhi konular farklıdır. Bir mezhepte haram olan öteki mezhepte mubah olabilir. Onun için herkes kendi mezhebine göre amel etmesi gerekir. Bu delillerle inanmayan, dört mezhepten birisinde bulunmayıp sadece Kur’an diyen kimse mezhepsizdir. Mezhepsizin sapık veya kâfir olduğu Seyyid Ahmed Tahtavi’nin Dürr-ül-muhtar hâşiyesinin Zebâyıh kısmında bildirilmektedir.
“Kur’anda var mı?”demek;
SORU: Dinimizi bilmeyen veya art niyetli kimselere, bir hadis-i şerif söyleyerek bir şey haram dense, mesela (Dövme yaptırmak haram) dense, (Bu konuda âyet var mı?) diyorlar. Hâşâ Peygamber efendimiz, Kur’ana aykırı mı söylüyor?
            CEVAP:
            Her şeyi Kur’anda açıkça bulmak zordur. Sahih-i Müslim’de bildiriliyor ki: İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptırana lanet olsun)mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub isimli yaşlı bir kadın, “Ben Kur’anı okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, “Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
(Resulullah’ın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!)[Haşr 7]
Birkaç âyet-i kerime meali de şöyledir:
(Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Al-i İmran 32]

(İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan [Kur’andan] ve Resulünden[Sünnetten] anlayın!) [Nisa 59]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(İhtilaflarda seni hakem edip verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmeyen iman etmiş olmaz.) [Nisa 65]

(Resulüm, kendi arzusuyla konuşmaz. Onun [din işlerine ait] sözü vahiydir.) [Necm 3, 4]
          ************************************************
            Her sapık, kendi kişisel görüşünün kitaba ve sünnete uygun olduğunu savunur. Bu yanlışlıktan dolayı 72 tane sapık fırka meydana çıkmıştır.
            Müslümanlara rahmet olması için, Resulullah efendimiz bazı şeyleri farklı bildirdi. Müctehid âlimler de bunlara dayanarak farklı hükümler bildirdiler. Şimdi her müslüman, bunlardan birine uymak zorundadır.
Seyyid Ahmed Tahtavi Hazretleri buyuruyor ki:
Cehennemden kurtulan fırka-i naciyye, bugün dört mezhepte toplanmıştır. Bu dört mezhep, Hanefi, Maliki, Şafii ve Hanbeli’dir. Bu zamanda, bu dört hak mezhepten birine uymayan, bid’at sahibi olup Cehenneme gider. (Dürr-ül-muhtar haşiyesi)
****************************************************
**** Dördüncü delil, “Fıkıh Alimlerinin Görüşü” ne gelince;bir müslüman,
diğer  müslüman alimlerin, evliyanın görüşlerine katılmayabilir, inanmayabilir, ama onların tespitlerine,keşiflerine saygı duyar, onları hakir görmez, sövmez,lanet okumaz!  İslam tarihinde iyi bilinen bütün erdemli evliya ve salih müslümanlar, birbirlerine saygı duymuşlardır! Şeytanıın hizmetkarı politikacılar ise çıkar için, makam ve şöhret için her türlü kirli işi güya yoldaşlarına bile reva görmektedirler!
Bilhassa 20. asırdan sonra İslam’ı bölmek,yok etmek, müslümanların zihinlerini bulandırmak, İslam’ın sosyal hayata dair hükümlerini geçersiz kılıp kendi sömürgeci işlerine göre yorumlamak için uluslararası şirketler, masonlar, Yahudi ve İngiliz ajanları, İlluminati, Reptilianlar ve tüm Şeytani güçler çeşitli batıl inançlar ortaya çıkarıp, halkın nefslerinin hoşlarına giden pencerelerden girip onların ruhlarını ele geçirmeye çalışıyorlar! Özellikle müslüman ülkeleri ve yoksul ülkelerin garip halklarını köleleştirmeye ve sömürmeye çağlar boyunca uğraşmışlardır. Kölelik gerçekte kalkmamış, sadece şekil değiştirmiştir! Dünya devletlerinde iyiliksever, cesur ve adaletli başkanlar yok denecek kadar azdır! Yakın bir gelecekte Hz.Mehdi (a.s.), Hazreti İsa ve Hazreti Hızır’ın önderliğinde bütün şeytani uygarlıklar yok olacaktır! Bütün müminlerin hazırlanması ve uyanık olmaları bizim acil uyarımızdır!
SON DÜŞÜNDÜRÜCÜ SORU: Kıyamete yakın neden Alemlerin Rabbi Allah c.c., kötü bilinen Yecüc Mecüc kavminin “inşaallah çıkarız!” dileğini gerçekleştirecek ve onlar Dünyaya saldırıp istila edecekler? Çünkü Dünya halkı gitgide sapıklaşacak, kötüleşecek ve onlara da başka zalim o kavimler musallat olacak! Deccal ise başka bir korkunç olay! Kehf Süresi ilk on ve son ayeti okuyanlar Deccal’in şerrinden korunur!
Allah’ın peygamberlerini inkar eden, nimetlerine nankörlük eden dünya halkları hak ettiğini bulacak! O yüzden devir, iman kurtarma asrıdır!
OLAĞANÜSTÜ HABERLER: Manevi keşif sahibi ariflerin 2009’daki haberlerine göre ölen 100 kişiden sadece birkaç tanesi imanlı ölüyormuş, diğerleri Cehenneme...Tabii yine dar görüşlü ve olağanüstü hiç bir olay yaşamamış bir ilahiyatçı (en çok onlar itiraz ediyor), “Nereden biliyorlar, ha ha ha!” deyip gülebilir...Madem güleceksin, sana son bir haber; belki bir gün işine yarayabilir: “Dünyadaki cinler ve şeytanlar uzaylılardan korkuyormuş; uzaylılar da evliyadan korkup çekiniyormuş!” İlkel kalan bizim 5 duyuya bağlı dünya insanı. Başka boyutlarda o kadar varlıklar yaşıyor ki haddi hesabı belli değil !
Bu mesajı, cihad ve cesaret ruhu olan herkes dünyaya yaysın ki ,şeytan karakterli varlıklar, saf insanları uçuruma ve cehenneme düşürmesinler!

Öncü Birliklerden Bir Süvari, 06.06.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder