11 Eylül 2018 Salı

SADECE BİR AĞAÇ BİLE BİR YARATICI’NIN/ TANRI’NIN VARLIĞINI İSPATLAMAYA YETER! 30.08.2018



AĞAÇLARIN CANLILARA EN AZ 16 FAYDASI…
İnsanoğlunun olaylara ve gerçeklere bakış açısı da böyle farklı farklıdır; yani bilgisi, tecrübeleri çok olursa, bakış açısı geniş olursa gerçekleri daha iyi anlar, daha doğru değerlendirme yapar…

1.Ağaçlar kirli havayı temizler; yani karbondioksit alırlar ve oksijen üretirler. İnsanlara ve hayvanlara en büyük faydayı sağlarlar.
2.Meyve veren ağaçların meyvelerinden faydalanır; sadece ağaçlardan aldığı meyvelerle hayatını sürdüren canlılar vardır.
3.Ağaçların yapraklarından başta bazı evcil hayvanlar olmak üzere canlılar yiyecek temin ederler. İnsan ırkı da üzüm yaprağı gibi yaprakları yemek yapımında kullanır.
4.Kuşlar, ağaçlarda yuva yapar.
5.İpekböceği dut yaprağı yer, ipek üretir.
6.Ağaçların çiçeklerinden arılar beslenerek harika bal yaparlar, bal insanlığa şifa olur.
7.Ağaçların odunu yakılarak ateş elde edilir.
8.İnsan ırkı, ağacın odunlarından kereste üreterek marangozlukta kullanır, çeşitli eşyalar yapar.
9.Ağaçların çiçekleri çevreye güzellik vererek insanları mutlu ve huzurlu eder.
10.İnsanlar ve hayvanlar, güneşli ve sıcak havalarda ağaçların gölgesinden faydalanır, yolcular gölgesinde dinlenir.
11.Çeşitli varlıklar, yağmurlu,karlı, dolu yağışlı, fırtınalı havalarda ağaçları sığınak olarak kullanırlar.
12.Çok büyük ağaçların gövdeleri oyularak barınak olarak kullanılır.
13.Ağaçların dalları, belli bir plan ve ölçüye göre belli bir açıyla gökyüzüne doğru büyür ve yükselir. Eğer ağaç dalları yan taraflara veya yere doğru uzasaydı köylerde, şehirlerde yaşayan insanlığın işi çok zorlaşırdı ve sıkıntı çekerdi.
14.Kauçuk ağacından kauçuk elde edilir, sanayide birçok ürün yapımında kullanılır.
15. Nükleer savaşın radyasyonundan ve zehirli gazlardan kurtulmak için milletlerin âcilen incir, zeytin ve çam ağaçları dikmesi ve bunları çoğaltması lâzım; bunlar insanlığın kurtuluşuna vesiledir.
Bu ağaçların farkları ise; İncirin bedenindeki su süte, zeytinin bedenindeki yağa ve çamın bedeninde ise reçineye dönüşmüş. Diğer tüm ağaçların bedenlerinde su vardır. Yaratılış hikmeti ile bu ağaçlar radyasyona meydan okuyor. 


   




16. Ağaçlar ve meyvelerinden elde edilen bazı maddeler, yüzlerce hastalığın tedavisinde ilaç olarak kullanılır. Ağaçlar, meyveleri ve faydaları saymakla bitmez…Bu da Bir Yaratıcı’yı, İlâhi bir Sanatkârı ve düzeni ispatlar…İnsanlığa sesleniyoruz: insan olduğunuza şükredin!.. Selamlar,

30.08.2018                        
Mimoza Evrensel Keşifler Grubu, Kıbrıs ve Türkiye
(NOT: Yayıncıların ve grup yöneticilerinin bu mesajı yayınlaması dileğimizdir ve insanlığın kurtuluşu için çalışanlara teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz!)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder