15 Eylül 2018 Cumartesi

DÜNYADA FİTNE ATEŞİ ÇIKARAN FİLMLERE ÖRNEK: PADMAVATİ ( 2018 HİNDİSTAN YAPIMI)


08.09.2018

Konusu: Dillere Destan Güzel Bir Kadın Kraliçe ‘Padmavati’ ve Güya Onu Ele Geçirmek İsteyen Delhi’nin Kötü Sultanının İki Kez Sefer Ve Savaş Yapması.


          2018 yapımı bu Hint filminde her ne kadar başlangıcında “Bu filmin gerçek olaylar, kişiler ve yerlerle ilgisi yoktur” şeklinde avutma bildirisi yayınlasa da gerçekten Müslümanlara iftira dolu bir film. Tarihte böyle bir olay olmamıştır; olsa bile bütün bir toplumun ve dinin genel yapısını yansıtmaz. Kişisel hatalar bile, milletler arasında fitne ateşi çıkaracaksa eğlence aracı olarak kullanılmamalı!
       Bir kere Müslümanlar savaşta kadınlara, çocuklara, ihtiyarlara saldırmaz ve öldürmez; kaldı ki Müslüman bir sultan başka evli bir Hükümdarın karısına göz diksin, bu sebeple binlerce kişinin ölümüne sebep olsun! Senaryo,tarihi gerçeklere ters!.. Kötü sultanın adı Alauddin, Müslüman adıdır. Delhi Sultanlığında halkın namaz kıldıkları gösteriliyor. Bayraklarında beyaz hilal var. Filmde hırslı, katil, şehvet kölesi sultanın arzusu yüzünden binlerce asker ölüyor, binlerce masum Hindu kadın kendini yakıyor. Bu film, tarihi gerçekler çarpıtılarak şöhret, para, kavmiyetçilik uğruna kötülüğün, şerefsizliğin, alçaklığın doğurduğu bir  üründür!.. Fitne tohumu bir adamın senaryosunu yazıp bazı yetkililerin desteklediği ve yayınlanmasına izin verdiği sihir gibi bir şeydir; kötü sultanın fitne ateşine benziyor!
          Hindistan’da da vicdanlı halkın bir kısmı gösteri yapıp filmin gösterilmesine  engel olmaya çalışmışlardır. Duyarlı halkın bazısı film setlerine saldırmışlar; bazı liderler, filmin sorumluları hakkında ölüm fermanı ve ödül yayınlamışlarsa da yetkili şeytani güçler filme onay vermişlerdir, çünkü işlerine gelmektedir…
         Bakın; Hindistan’a ait bir site olan https://timesofindia.indiatimes.com’da 17 Kasım 2017’de yayınlanan “Rani Padmavati Story…” başlıklı İngilizce olan tarihi makalede o hikayenin birçok versiyonları anlatılmış, genel kanı ve doğru olan görüşler şöyle belirtilmiştir:
“Şunu işaretlemek ilginçtir ki, Alauddin Khilji’nin Chittorgarh’ı fethine dair önceki rivayetler  Rani Padmavati’den hiç bahsetmemektedir. Kraliçeden bahsedilen ilk hatıra, ‘Padmavat’ başlıklı Malik Muhammed Jayasi tarafından Awadhi dilinde yazılmış destansı şiirdir.”

Tartışmalar:
         Tarihçiler,  efsanevi Rani Padmavati’nin 1500 ler civarında doğduğunu ve bu zamanın, Alauddin Khilji’nin döneminden yaklaşık 200 yıl uzakta olduğunu belirttiler. Padmavati Öyküsü’ne dair Jayasi versiyonunun, birçok kaçamak noktaları/ boşlukları vardır ve onlar bütün Hindistan’da profesörler ve tarihçiler tarafından gösterilmektedir.
Tarihte hiç aslı yokken Padmavat’ın uydurma edebiyatın mükemmel bir parçası olduğu coşkun bir ihtimal olarak görünüyor.
         Bu iddiayı destekleyen bir diğer olay, ortaçağa ait Hindistan tarihinin en güvenilir kaynaklarının Ziauddin Barani’nin, Muhammed Tughlak’ın hükümdarlığı süresince bir yazar, Feroz Shah ve Amir Khusrau’ ın, Nizamuddin Auliya’nın maiyetinden bir aydın, eserlerinin olduğunun sayılmasıdır. Şaşırtıcıdır ki bu eserler, Rani Padmavati’den hiç bahsetmemektedir.”
         **************************************************
          Vicdanlı ve erdemli vatandaşlardan isteğimiz, cadının büyüsüne kapılarak bir dine, millete böyle iftira dolu filmlere, şarkılara dikkatle incelemeden “Harika, çok güzel!, Bayıldım bu filme yaa!  ” deyip kötülüğe hizmet etmemeleri, yalan ve iftira üretenleri şişirmemeleri. Tarihi gerçek olaylarda ders alınacak uyarıcı püf noktalar elbette vardır,onlara dikkat etmek lazım!… Esen kalın! 08.09.2018




          Mimoza Evrensel Keşifler Grubu
 17.11.2017

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder