17 Eylül 2017 Pazar

DÜNYANIN EN ÇOK ZULÜM GÖREN ETNİK GRUBU ROHINGYA MÜSLÜMANLARI...

16.09.2017

DÜNYANIN EN ÇOK ZULÜM GÖREN ETNİK GRUBU ROHINGYA MÜSLÜMANLARI HAKKINDA 5 AYRI KAYNAKTAN HABERLER…

1-- AVRUPA ROHİNGYA KONSEYİ, MYANMAR'DA 3 GÜN İÇİNDE 3000 KADAR MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI (28.08.2017)



       Avrupa Rohingya Konseyi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Myanmar'ın Rakhine eyaletinde son üç gün içinde 2,000-3,000 arasında Müslüman öldürüldüğünü açıkladı.
Konsey sözcüsü Anita Schug, Anadolu Ajansına Rakhine eyaletinde 2000 ila 3000 müslüman öldüğünü ve diğer binlerce kişinin de "yavaş yanan bir soykırım" olarak nitelendirdiği soykırımda yaralandığını söyledİ.
          Schug, "[Rakhine'deki durum] sürmekte olan yavaş yavaş yanan bir soykırımdır" dedi ve Myanmar Ordusunu ÖLÜMLERİN ARKASINDA bulunmakla suçladı..
Pazar günü Saulpara köyünde, yalnızca Rathedaung'da yaklaşık bin Müslüman öldürüldüğünü söyledi.
     Schug, Rakhine'da 100.000 'den fazla sivilin yerinden edildiği, Bangladeş hükümeti tarafından kapatılan Myanmar-Bangladeş sınırında ise 2.000 Müslüman'ın sıkıştığını da sözlerine ekledi.
Ayrıca, Auk Nan Yar'dan yüz köylü Çarşamba günü bilinmeyen bir yere götürüldüklerini ve güvenlik konusundaki kaygılarının bulunduğunu belirtti.
Batı Myanmar'daki Rakhine eyaletindeki sınır karakollarındaki ölümcül saldırılar, Cuma günü patlak verdi ve toplu sivil kayıplara neden oldu.
       Daha sonra, Myanmar güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığını ve binlerce Rohingya köylüsünün yerini doldurduğunu, böylece havan ve makineli tüfeklerle evleri yok ettiğini söyleyen basında çıkan haberler çıktı.
Bölgede Budist ve Müslüman nüfus arasında gerginlik görülüyor çünkü 2012'de toplumsal şiddet patlak verdi.
    Geçen yılın Ekim ayında Rohingya'nın çoğunluk oluşturduğu Maungdaw'da başlatılan güvenlik sıkışıklığı, güvenlik güçlerinin insanlığa karşı suçları gösteren insan hakları ihlalleri üzerine bir BM Raporu hazırlamasına yol açtı.
Birleşik Krallık, bebekleri ve çocukları da içeren katliamlara yönelik tecavüz, cinayetler, acımasız dayak ve kayıpları belgeledi. Rohingya temsilcileri operasyon sırasında yaklaşık 400 kişinin öldüğünü açıkladı.
Rohingya, dünyanın en büyük devletsiz topluluğu ve en zulüm görmüş azınlıklardan biridir.

       Güneydoğu Bangladeş'teki Chittagong'da konuşulana benzer bir lehçe kullanan Sünni Müslümanlar, çoğu nesiller boyu Myanmar’da yaşamasına rağmen kendilerini yasadışı göçmenler olarak gören ve onlara "Bengali" diyen Budist çoğunluğun birçoğu tarafından  nefret edilmektedir.
Onlar, vatandaşlık elde etmek için, , kısmen 1982 tarihli, 1823 öncesinde-  ilk Anglo-Burma savaşından önce --Myanmar'da yaşadıklarını ispatlamayı şart koşan bir kanun nedeniyle bir etnik grup olarak resmen tanınmadılar .
(YORUM: Maalesef böyle saçma bir kanun da bulunuyormuş Dünya Gezegeninde)
       Çoğu, yoksul batıdaki Rakhine eyaletinde yaşıyor ancak vatandaşlıktan yoksun ve hareket ve çalışma kısıtlamaları nedeniyle taciz edilmiştir.
Bangladeşli kamplarda 400 bin kişi yaşıyor, ancak Dakka sadece küçük bir kısmı mülteci olarak tanıyor.

2-- 05.01.2012 TARİHİNDE YAYINLANAN “ÖLÜRSEM ÖZGÜRLÜKTEN ASLA VAZGEÇMEYİN” HABERİ
            Şimdi www.turkishny.com sitesinde 2012 yılında yayınlanan “Ölürsem Özgürlükten Asla Vazgeçmeyin” başlıklı haberin bazı bölümlerini inceleyelim:
                Batı onu Güney Asya'nın "Mandela"sı olarak tanıyor.
            ……………………………………………………………...........................................
            “Myanmar'da 1990 yıllındaki genel seçimlerde özgürlük savaşçısı Aung San Suu Çii, halkın yüzde 59'unun oyunu alarak başbakan olmaya hak kazanmıştı. İktidarı bırakmak istemeyen askeri rejim, Aung San Suu Çii'nin başbakanlığını zorla elinden almakla kalmadı, aynı zamanda Suu Çii'nin son 20 yıllık ömrünün 15 yılını da ev hapsinde geçirmesi için her türlü düzenbazlığı yaptı.
            '8888' Katliamı
Tek parti iktidarına son vermek amacıyla muhalefet 8/8/1988'de "dört sekiz" (8/8/88) adı altında bir genel grev çağrısı yaptı. On binlerce öğrenci, kamu çalışanı ve rahip sokaklara dökülerek, askeri rejimin sona ermesi çağrısı yaptı. Gece yarısına doğru Devlet Başkanı Sein Lwin, orduya "ateş" emri verdi. Güvenlik güçleri binlerce kişiyi katletti. General Saw Maung kanlı bir darbeyle "Devlet Yasa ve Düzeni Restorasyon Konseyi"ni yürürlüğe koydu.
…………………………………………………………………………………….
Bir Konuşma Onu Lider Yaptı
Başkent Rangun'da 26 Ağustos 1988'de 100 bin kişi önünde yapacağı siyasi bir konuşma ise onu Myanmar'daki muhalefetin yeni lideri konumuna taşıyacaktı……
Ancak sıkıyönetim ilan eden askeri cuntanın bu mitinge verdiği karşılık da çok sert oldu. 18 Eylül 1988'de yine binlerce kişi öldürülerek, halkın demokrasi isteği kanla bastırıldı.
……………………………………………………………………………………
Başbakanlığı Elinden Alındı
Askeri cuntanın tüm baskılarına rağmen Aung San Suu Çii önderliğindeki NLD partisi, 1990 yılındaki genel seçimlerde parlamentodaki sandalyelerin yüzde 82'sini kazandı.
Suu Çii, 1995 yılına kadar ev hapsinde kaldı ve yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Ömrünün son 20 yılının en az 15 yılını ev hapsinde geçiren Nobel barış ödülü sahibi Aung San Suu Çii, kocası Michael Aris, 1999'da Londra'da kanserden hayatını kaybettiğinde cenazesine bile gidemedi.
Ara Seçimden Zaferle Çıktı
……………………………………………………………………….............................
Her türlü baskıya büyük bir sabırla karşı koyan özgürlük savaşçısı Suu Çii'nin partisi NLD, 1 Nisan 2012'de yapılan ara seçimlerden büyük bir zaferle çıktı. Parlamentodaki 45 koltuk için yapılan ara seçimde, muhalefet partisi NLD 42 sandalye kazanmasını başardı
2015'e Hazırlanıyor
Myanmar'da 67 yaşında meclise girmeyi başaran ve halkı tarafından "Leydi" olarak anılan Aung San Suu Çii, şimdiden 2015 yılındaki genel seçimler için kolları sıvamış durumda. Ancak Suu Çii'nin rakibi dünyanın en kanlı askeri rejimlerinden biri. Ne zaman ne yapacağını kestirmek zor.
NTVMSNBC
05.01.2012

3- MYANMAR KATLİAMINDA ÖLDÜRÜLEN KÖYLÜLER… (1 Eylül2017)

ABC (Haber Ajansı), Batı Myanmar'daki Rathedaung ilçesi yakınlarındaki Chut Pyin köyündeki toplu katliamlarla ilgili iki ayrı kaynaktan belli iddialar elde etti.
………………………………………………………………………………………
Rohingyalılar, çoğunluğu Budist olan bir ülkede Müslüman bir azınlıktır.
Rakhine eyaletinde yaşayan 1.1 milyon Rohingyalı, birçok aile nesiller boyu Maynmar’da yaşamasına rağmen vatandaşlıktan mahrum bırakılmakta ve ırk ayrımı şartları altında yaşamaktadırlar.
Komşu Bangladeş’teki kamplarda 400 bin Rohingyalı yaşamaktadır.
Bir rapor, Myanmar'ın Rakhine'deki Rohingya Müslümanlarına karşı sistematik bir şekilde insan haklarının ihlalinin tanımlanmış bir soykırım çerçevesine girdiğini belirtti.
Ekim ayında bazı Rohingyalılar, Suudi kaynaklı isyancı grup Harakah el-Yaqin (İnanç Hareketi) ile polis karakollarına saldırarak dokuz subayı öldürerek savaşmaya başladılar.
Güvenlik güçlerinin müteakiben yapmış oldukları müdahale, cinayetler, çete tecavüzleri ve keyfi gözaltı iddiasıyla çok acımasızdı.
Cuma günü, şimdi kendilerini Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) olarak adlandıran savaşçılar, bu kez 25 polis karakolunu basarak tekrar saldırdılar.
Daha sonraki günlerde Rohingyalılar tarafından en az bir Budist köy yakıldı ve 4000 Budist sorun noktalarından boşaltıldı.
Buna karşılık, güvenlik güçleri bölgeyi mühürledi ve orada çok sayıda sivil ölüm ve onlarca Rohingya köyünün tutuşması iddiaları var.
'Rohingyalılar'ı ortadan kaldırmak için tam teşekküllü girişim’
Bayan Lewa (Arakan Projesi Müdürü Chris Lewa)  ,isyan saldırılarının ordu eline geçtiğini söyledi.
Bayan Lewa ,“Yetkili makamlar, Rakhine ile beraber tüm Rohingya'yı kuzey Rakhine bölgesinden itme fırsatı veriyor ve bu yüzden kesinlikle etnik temizlik olduğunu düşünüyorum "diye belirtti.
………………………………………………………………………………………………………..
Myanmar Hükümeti, terörist bir tehdide karşı haklı bir askeri müdahale yürüttüğünü ancak birçok gözlemci için, "tasfiye işlemi" nin soykırım olmasa da etnik temizliğin bütün özelliklerini taşıdığını söyledi.
(Avustralya Haber Kurumu )

4—AL JAZEERA YAYIN KURUMUNUN İNGİLİZCE SİTESİNDE 13 EYLÜLDE YAYINLANAN “MYANMAR: WHO ARE THE ROHINGYA?” (MYANMAR: ROHİNGYALILAR KİMDİR?) BAŞLIKLI HABERDEKİ GRAFİĞE  GÖRE MYANMAR’DA BULUNAN VE MYANMAR’DAN  ÇEŞİTLİ ÜLKELERE GÖÇ EDEN ROHİNGYALI MÜSLÜMAN MÜLTECİLERİN SAYISI ŞÖYLE:
“Onlar, ülkenin resmi 135 etnik grubundan biri olarak sayılmamaktadır ve etkili bir şekilde onları devletsiz kılan 1982’den beri vatandaşlıktan mahrum edilmişlerdir!”
(YORUM: Myanmar’da 1982’de çıkan bu kötü ve saçma kanunu değiştirelim! )
Myanmar                                        :  1.000.000
Myanmar Rakhine Eyaletinde   :     120.000
Bangladeş                                        :    785.000
Tayland                                            :        5.000
Malezya                                           :   150.000
Endonezya                                      :     1.000
Hindistan                                         :   40.000
Pakistan                                           : 350.000
Birleşik Arap Emirlikleri               :   10.000
Suudi Arabistan                             : 200.000

KAYNAK:

5-- 7 Eylül 2017’de http://iuvmpress.com/16844 Sitesinde İngilizce yayınlanan “Aung San Suu Kyi’nin Müslüman Soykırımına Tuhaf Tepkisi” başlıklı haber:
Myanmar’ın iktidar Partisinin lideri, Müslüman soykırımını örtbas ederek haberleri, “teröristleri güçlendirme yöntemi olarak”  tanımlamıştır.
Rohingya azınlığının öldürülmesi karşısında, olaylara ilk tepkisinde medya tarafından sessizliği nedeniyle tarafından eleştirilen, Myanmar’ın iktidar Partisi lideri ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Aung San Suu Kyi, bütün desteklerinin Rakhine Eyaletindeki bütün halka olduğunu ilan etmiştir.” (Tipik politikacı lafı)
O, aynı zamanda, teröristlerin çıkarlarına paralel olan yanlış bilgiden oluşan kocaman bir buz dağı” nı eleştirmiştir! (Korkunç gerçeği örtbas etmek için diyaloğu başka kanala çekme çabası) 
………………………………………………………………………………
SONUÇ VE ÇÖZÜM: 2 Nolu haberde fark ettiğiniz gibi 2017 Eylül itibariyle Myanmar Devlet Başkanı olan Bayan Aung San Suu Kyi’nin hayatı incelendiğinde onun da çok çile çektiği anlaşılmaktadır. Ne var ki “politika” denen meslek “Şeytanın sanatı” olduğundan çocukluğunda ve gençliğinde çok zulüm görmüş, yoksulluk çekmiş nice kişi sonradan makam, zenginlik ve şöhret sahibi olunca kısa sürede onlar da maalesef bozulmaktadır! İşte Şeytanın kendisi , Hz.Musa zamanında onun  akrabası Karun da, Belam bin Baura adlı alim de bir zamanlar salih varlıklar iken sonradan Allah’a asi olmuşlar,kötüleşmişler ve  küfür bataklığında helak olmuşlardır!
            Aung San Suu Kyi, orduyu ve çeteleri lanetlese ve  “en kısa sürede suçlular cezalandırılacak”, dese kısa sürede suikaste kurban gidecektir! Bu nedenle siyaset ölümü göze alma mesleğidir; yoksa dürüst insanlar, inancını, karakterini ve onurunu kaybederler! Derler ki, siyaset ‘ateşten gömlek’tir . Şahitlerin ve uzmanların da beyanıyla Myanmar’da Müslüman katliamlarını ordunun ve Budist çetelerin yaptığı anlaşılmaktadır.
            ÇÖZÜM: Dünyada bir millette, toplumda başka bir kavme karşı hor görme, kin, nefret,önyargı  ve intikam duygusu varsa, dürüst ve vicdanlı 1 milyar kişi kınasa da, ağlasa da, devamlı para yardımı da gönderse bu zulümler ve katliamlar bitmez! Sadece mülteci kamplarındaki yaralılar bir süre daha yaşar… Myanmar’daki soykırımı durdurmak için öncelikle komşu ülkeler Bangladeş, Malezya, Endonezya, Pakistan, Türkiye gibi ülkeler ittifak kurup savaş gemileri ve güçlü ordular göndererek fiilen savaşmalıdır, isterse savaşın kayıpları daha çok olsun; insanlık böyle belli olur! İnsanoğlu ancak musibetten anlar! (Kuran ayetleriyle açıkça belirtilmiştir!)
İkinci bir seçenek var; Uluslar arası İttifak, bütün mazlum kavmi yani 1 milyon Rohingyalıyı  diğer iyi ülkelere paylaşarak  yerleştirirler, böylece katliamdan ve korkunç muamelelerden kurtulurlar…İkisinden hangisinin yapılacağına inanıyorsunuz? Üçüncü durum ise, bütün bir kavmin dünyanın gözü önünde zamanla soykırıma uğramasıdır, zaten bu yapılıyor…İşte insanlığın utanç verici, korkunç yapısı…Herkes Kıyamete kadar ne ekerse onu biçecek! Sağlıcakla…16.09.2017
HAZIRLAYAN: Mimoza Evrensel Keşifler Grubu,
P.K. 268, Devri Cedid Mah. Vatan Cad. 42001 Nalçacı, KONYA
       


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder