7 Temmuz 2017 Cuma

KADINLARDAKİ NANKÖRLÜĞÜN SEBEBİNİ ANALİZ

                                05.07.2017

Hz.Muhammed a.s.,bir hadisinde, “Kocasını memnun ederek ölen kadın cennetliktir.” buyurmuştur.(Tirmizi,İbn Mace) Böyle bir müjde olmasına rağmen maalesef dünyadaki kadınların çoğu şükredilmesi gereken normal veya iyi bir hayat sürmesine rağmen hayatlarından ve de kocalarından  memnun değillerdir. Mümin kadınlar uyarıcı şu hadisten ibret almalıdır; “Cehennem bana gösterildi. Oradakilerin çoğunun kadınlar olduğunu gördüm.Kocalarına nankörlük ederler,Şayet kadınlardan birisine uzun zaman iyilik etsen,sonra senden bir kötülük görse,‘Senden hiçbir iyilik görmedim’ der.” (Buhari)
O zaman bu nankörlük, çok korkunç, kadınları cehenneme götüren bir ruh hastalığıdır! Mesela, Nuh Peyhamber a.s. ile Lut Peygamber a.s.’ın hanımları,Allah’ın seçkin ve iyi ahlaklı, yüce karakterli elçileriyle yaşadığı halde nankörlük ve ihanet ettiklerinden ilahi musibet geldiğinde helak olmuşlardır! Ayrıca 1001 Gece Masallarındaki hükümdarlar Şehriyar ile Şahzaman, hanımları tarafından aldatılıp ihanete uğradıklarından, Şehriyar, yeni evlendiği her bakireyi ertesi gün öldürmüştür. Vezirin akıllı kızı  Şehrazat ise, onunla evlenip her gece birbirine bağlı bir masal anlatarak bu facianın önüne geçmiştir!

Biz bu incelemeyi, kocaların sağlıklı ve normal bir adam, geçimini de helal yolla sağlayan biri olduğunu göz önüne alarak yapıyoruz. Şimdi ayrıntılarıyla bu nankörlük, nelerden kaynaklanıyor, inceleyelim! Evli bir kadınsanız kendinizi, erkek iseniz kadın bir yakınınızı değerlendirin....
KADINLARDA NANKÖRLÜĞÜN MUHTEMEL SEBEPLERİ
ÇÖZÜM ÖNERİSİ
1
Nankörlük, dişi insanın yapısında daha fazla rastlanan ve yenmesi gereken bir özellik olduğu görülüyor. Bilhassa adet döneminde vücutta negatif ve pozitif enerji çarpıştığından huysuzluk ve ihanet artıyor!
Rahatlatıcı Kenevir tohumu yağı vb., İnşirah Süresi okumak
2
Kadınlar erkeğe göre zayıf yaratıldığından, korkuyla yeni gelen güçlü lidere veya yeni sevdiği adama “gelen ağam, giden paşamdır” zihniyetinde olduğundan eski lidere ya da kocaya nankörlük etmektedir.
Cehennem azabını düşünmek
3
Kadın veli Rabia Hatuna göre, “kadının nefsi 9 köpek şiddetinde erkeğinki 1 köpek şiddetinde” olduğundan nankörlük te onların nefsinden kaynaklanmaktadır.
Nefs, Allahı çok zikrederek huzura erer.
4
Şeytanın insana vesvese verdiği ayetlerle bildirildiğinden, Şeytanlar kadınlara daha kolay vesvese vererek onların nankör olmasına sebep olmaktadır.
Kurandaki  5’ten fazla koruyucu ayeti okumak
5
Kadınlarda dünya sevgisi ve eğlence duygusu fazla olduğundan sonradan zenginleri ve lüks hayatı görenler sade vatandaş olan kocalarını ve normal evini beğenmeyerek nankörlük etmektedir…
Mutluluk zenginlikte değil haline şükretmektedir.
6
Kadınlarda muhakeme yeteneği zayıf olduğundan, yıllarca sahip olduğu nimetlere ve iyiliklere değer vermeyerek müteşekkir olamadığından nankörlük etmektedir.
İyilik kötülük örnekleri
7
Kuran’da ayetlerle sabit olan Şeytanın unutturma yeteneği olduğundan, şeytanlar kadınlara yaşadıkları iyilikleri unutturduğundan ve kocalarının basit hatalarını göstererek  “Ben iyi bir hayat yaşamadım; bu adamdan pek iyilik görmedim” diyerek nankörlük etmektedirler.
Unutmayı önleyici Ayetel Kürsi  ve hafıza güçlendirici besinler
8
Kadınların nefsi normal hayattan çabuk bıktığından, evde büyük suçlar ve kıtlık,hastalık gibi zorluklar olmadığı halde kocalarına ihanet etmektedirler.
Mazlumların hayat hikayeleri
9
Şeytanın geçici vesvesesi ve unutturma hariç, iyi ahlaklı ve dindar olmayan, Allah’ı çok anmayan kadınlara Kuran’da Zuhruf Süresi 36. Ayette bildirildiği gibi bir şeytan musallat olmakta ve arkadaşı olarak onun beynine etki etmektedir!
Her gün Allahı çok  zikretmek.
10
Bir kadının kocasının küçük bir hatasına veya kötülük zannettiği bir meseleye kafayı takıp intikam almaya çalışması da ihanet ve nankörlük sebebi olabilir.
Hayatın olumlu yönlerine bakmak

DİPNOT VE İSTEK: Arkadaşlar, araştırmacılar ve yazarlar bir konuyu hazırlarken belli sayıda örnek bulundurmayı faydalı görürler. Çünkü insanlar, hep yaşadığı hayattan örnekler görmek ister. İnsan haklarını ve insanın tövbe edip iyi yönde değişebileceğini de göz önüne alarak çevresinde, şehrinde yaşadığı önemli nankörlük ve boşanma olaylarını kişilerin baş harflerini ve yaşadığı şehir, mesleği ve yaklaşık yaşını belirterek bize gönderirlerse arşiv için yeterli bir kaynak olacak, sizin de edebiyata ve tebliğe katkınız olacak! Bir örnek vereyim: "Ankara'da yaşayan 10 yıllık evli 40 yaşlarındaki doktor A.B. Beyin şarkısı karısı 35 yaşındaki C.D., evlilik hayatlarında bugüne kadar bariz bir problem görünmediği halde bir süredir gizli aşk yaşadığı ortaya çıkan ünlü İş Adamı E.F.'ye kaçtı!" Bazan gülesimiz geliyor ama bunlar hayatın acı gerçekleri maalesef !.. Allah, mümin kardeşlerimizi iyilerle karşılaştırsın, iyiliksever iş ortağı ve iyiliksever eş nasib etsin! Ekteki resimlerde nankörlükle ve kötülükle ilgili 2 İngilizce ve 2 Türkçe söz vardır. Arşivden bunları seçtim. Sağlıcakla ve hoşça kalın! 
M. Özcan, Tercüman Yazar, Konya,
5 Temmuz 2017




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder