15 Ağustos 2015 Cumartesi

ÇALIŞAN KADINLARIN KÖTÜLEŞEN HAYAT TARZI

31.07.2015
ÇALIŞAN KADINLARIN KÖTÜLEŞEN HAYAT TARZI

            Erkek ve Kadınların Yaratılış Yapısı Hangi İşlere Uygun?: Çalışmak, insan hayatında kaçınılmaz bir görevdir. Yaşamak için elbette çalışmak lazımdır. Bununla beraber Yüce Yaratıcı insan olsun,cin olsun, hayvan olsun her canlıya belirli fiziki ve ruhsal özellikler vermiştir. Herkes her işi yapamaz; mizaç ve kabiliyetinin dışında zorla bir insandan bir şey beklemek yanlıştır! Allah c.c., erkeğin yapısını dış işlerine uygun, kadınların yapısını ise ev işlerine uygun yaratmıştır."İstisnalar kaideyi bozmaz!" atasözünü hatırda tutarak şunlar bilinen gerçeklerdir; kadınların yapısı, inşaat işçiliğine, maden işçiliğine, şoförlüğe, askerliğe vb. ağır işlere uygun değildir! Erkekler de bebek-çocuk büyütmeye, ev işlerine eğilimli değildir...
           

            İslam Dini, Kadınlar Hangi İşleri Yaparsa Kurtuluşa Ereceğini Müjdelemiştir?:
            "Bir kadın, beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, iffetini korur, bir de kocasına itaat ederse, ona 'Haydi, Cennetin hangi kapısından istersen gir' denilir." (Ahmed b.Hanbel, Müsned I, 191) Yani, kadınlar, zina, fuhuş yapmaktan sakınmakla beraber açık saçık gezmemeleri, ince, dar, yarı açık giyinmemeleri, erkekleri tahrik etmememeleri de iffetlerini korumaktır.Bunlara ek olarak evli kadınlar, meşru meselelerde kocalarına itaat etmelidir; bu da çoğu kadının nefsinin zoruna gitmektedir! Kurumlarda bile bir müdür olur, müdür yardımcıları ona tabi olur. Bir kurumda iki müdür olursa o kurumda işler yürümez, tartışma olur, kavga olur; aile gemisi de böyledir...

            Kadınların Evdeki Görevleri: Evli kadınların asli görevi iyi bir annelik, kocaya hayat arkadaşlığında yardımcı olmak, çocukları güzel bir şekilde terbiye etmek, ev işlerini idare etmektir. Çalışan kadınların çoğu akşam eve geldiklerinden ve yorulduklarından bunların çoğunu yapamamaktadır; bu ihmaller tenkit edildiğinde tartışma başlamaktadır. Bir evde herkes dışarıda çalışıyorsa veya öğrencilik yapıyorsa, herkes evde iş bölümü yapmalıdır; bu da iş dağılımını çoğaltmaktadır.Kocalar, eve geldiğinde güleryüzlü kadın, yardım eden eş ümit etmektedir. Erkekler, eve geç gelen kadınların durumunu hoşlanmazlar! 18-20 yaşında yetersiz hayat tecrübesiyle evlenen kadınlar,sonradan lüks hayat tarzlarını görür, zengin iş adamlarını tanır, ünlü kişilerle sık sık karşılaşırsa, kocası da makam sahibi,zengin veya meşhur biri değilse eşini beğenmeme, ailesini terk etme ihtimali yüksektir! Ne var ki anlayamadığı acı gerçek, eğlence düşkünü çoğu zengin için böyle sonradan görme kadınlar, arzularına ulaştıktan sonra dışı yenilip, içi (ruhu) atılan meyve çekirdeğine benzerler, değersizleşirler... "Yuvayı dişi kuş yapar." atasözü kadının evdeki önemini gayet net olarak açıklar! Kadın evde yoksa, veya etkisi olmazsa o yuva bozulur...

            Çalışan Kadınların Çocuk Büyütmeleri ve Bakmaları: Herşeye rağmen 13 yaşına kadar çocuklar anne bakımına ve şefkatine muhtaçtır! Bebeği emzirecek olan ve anne şefkati verecek olan annedir, baba istese de bu fıtrata aykırıdır. İşveren kurumlar 6 aydan fazla doğum yapan anneye ücretli izin pek vermemektedir; bu da yetmemektedir. Bebek 3 yıl yoğun anne bakımına muhtaçtır! Mamalar ve dadılar anne bakımının yerini tutmamaktadır! Hatta çalışan annelerin çocukları, sürekli bakıcı ve kreş değiştirdiklerinden hasta olarak büyümektedirler. Zaman ayırabiliyorsa çalışan kadınların sadece akşamları biraz ilgilenmeleri de insan yetiştirilmesinde çok yetersiz kalmaktadır. Hem sağlık hem ruhsal açıdan 15 yaşına kadar çocuklar için anne ilgisi ve bakımı ilaç gibi gereklidir! Bir Çin atasözünde, "Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir!" denmiştir. Bu nedenle, kadın para bakımından çok mecbur değilse, iyi annelik ve  insan yetiştirmek , onun için kutsal bir görevdir!
           
Çalışan Kadınların Ailesinin Ne Kadar Paraya İhtiyaç Duyduğu: Ailesi savaşta, doğal felakette ölmüş, dul kalmış, 40 yaşına kadar evlenememiş gibi olağanüstü  durumlar hariç kadınların ihtiyacı yoksa çalışmamaları daha iyidir. Çünkü evin gelirini, geçimini sağlamak kocanın görevidir. Aileler standart geçim parasına sahipse ve kadınların fıtratı evde çalışmaya uygun olduğundan,çalışmadığı zaman dış dünyada uğrayacağı zararlardan korunmuş olur! Her ülkeye göre ortalama geçim parası değiştiğinden her ülke halkı kendine göre hesaplamalıdır. Dünyada birçok fakir ülkelerin halklarını da göz önünde tutarak zamanımızda ki bu makale 2015 yılında yazılıyor, bir aile ayda yaklaşık 1000 dolar (2700 Türk Lirası) gelir elde ediyorsa,Allah'ın bereketiyle birçok ülkedeki aileye yeter. İnsanlar hırs sahibiyse, eğlence ve gösteriş düşkünüyse 5000 dolar da alsa, 10 bin dolar da olsa zaten yetmez! Tanrı'nın nimetlerine şükreden, ibadetini yapan, haramlardan sakınan kişilerin ailelerinde görünmeyen bir şekilde bereket, ilahi ikram olur; bu akıl ve mantık ölçüleriyle açıklanamaz!

            Çalışan Kadınların Giyim Kuşamı: Ev hanımı olan kadın, bayram günleri, düğün, tören gibi sosyal faaliyetler dışında evinde yaşarken modaya uyma, güzelleşme gereği duymazken dış dünyada çalışmaya başlayınca devamlı güzel elbiseler giyme, güzel görünme, süslenme tutkularından dolayı hem günaha girmekte hem de israf yapmaktadır! Allah c.c., Kuranı Kerim'de Ahzab Suresi 33. ayette: "Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın!"
buyurmuştur. Bu gerçek, özellikle kadınların tümünü çalışmaya teşvik eden ve çoğu yerde sömürü aracı  olarak kullanan Batı Dünyası tarafından  göz ardı edilmiştir. Çalışan kadınlar, çevrenin ve modanın da etkisiyle nefslerine uyarak devamlı güzel görünme ve modaya uyma zorunluluğu hissetmektedir; bu da başkalarını, özellikle erkekleri kendilerine baktırarak kadınların  günah kazanmasına ve fitne çıkmasına sebep olmaktadır!
            Şu hadisi şerifler, müslüman kadınları uyarmaktadır;
            "Bir kadın, koku sürünüp dışarı çıkar ve kokusunu duyurmak için bir topluluğun yanından geçerse, ona bakana da, kendisine de zina günahı (göz zinası) yüklenir." (Tirmîzî, Edeb, 35/2786)
            "Bir kadın, güzel kokular sürünüp, göz alıcı güzel elbiseler giyerek, bir toplumun önünden geçerse, o kadın, zina işlemiş gibi günaha girer." (İbni Hibban)   
            Çalışan mümin kadınlar, kolay olan yanlışları değil, zor olan doğruları yaparlarsa kurtuluşa ererler! Selam ve iyi dileklerimle. 31 Temmuz 2015

                                                                       Memduh ÖZCAN, Öğretmen Yazar

                                                                       Mimoza Evrensel Keşifler Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder