15 Ağustos 2015 Cumartesi

ALEMLERİN RABBİ ALLAH C.C. KİMLERLE BERABERDİR ?


04 Mayıs 2015
ALEMLERİN RABBİ ALLAH C.C. KİMLERLE BERABERDİR ?
HİKMET İLMİ OLMADAN GERÇEKLER ANLAŞILAMAZ...
Kutsal Kitap Kuranı-ı Kerimi incelediğimizde 3 ayette Yüce Allah’ın kimlerle beraber olduğu ve yardım ettiği anlaşılmaktadır:
*...Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki, Allah kendine karşı gelmekten (ve kötülükten) sakınanlarla beraberdir. (Bakara Süresi 194 )
* Bizim uğrumuzda cihad edenleri biz elbette yollarımıza iletiriz. Muhakkak ki Allah iyilik edenlerle beraberdir. (Ankebut Süresi 69.Ayet)
* Ey iman edenler, sabır ve namazla yardım isteyin. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. (Bakara Süresi 153.Ayet)
ÖNEMLİ İYİLİK YAPANLARA MÜJDE VEREN HADİS-İ ŞERİF: “Kim,bir müslüman kardeşinin bir iyiliğe ulaşması veya zor bir işini aşması için yetkili şahsa (veya makama) gidip aracı olsa,Kıyamet günü sıratı geçerken ayakların kaydığı anda Allahü Teala kendisine yardımcı olur. (Taberani)
MÜMİN KARDEŞE DUA ETMEK TE ÖNEMLİ BİR İYİLİKTİR!
Sahih bir hadiste Allah'ın Rasûlü (s.a.v) şöyle buyurmaktadır:
"Bir insan yanında olmayan bir kardeşine hayırlı bir dua ederse, Cenab-ı Hak ona muhakkak bir melek tayin eder ve yanına arkadaş olarak koyar ki, her dua edişte o görevli melek "Amin, bir o kadar da senin için" der."  (Müslim, Zikr: 87)


HİKMET İLMİ OLMADAN GERÇEKLER ANLAŞILAMAZ!
Hz.Musa (a.s.), 5 büyük peygamberden biri olmasına rağmen Allah’a, “Ya Rabbi benden daha bilgili olan kimse var mıdır?” diye dua etmiş. Yüce Allah da, ona iki denizin birleştiği yerde hikmet ilmi verilmiş olan Hızır (a.s.) ile buluşmasını emretmiştir. Yaşadıkları 3 olağandışı olayda da Hz.Musa (a.s.) , Hızır (a.s.)’ın işine karıştığı ve tenkit ettiği için, sonunda Hz.Hızır, “Artık seninle ayrılıyoruz.Sana o sabredemediğin şeylerin içyüzünü haber vereyim;” demiştir. Buluşmanın başlangıcında ise, Hz.Hızır, Kuran-ı Kerim Kehf Süresi 66-68. Ayetlerde şöyle buyurmuştur: 66.Musa, O’na; “Öğretildiğin ilimden bana gerçeği öğretmen şartıyla sana tabi olabilir miyim?” dedi.  67.(Hz.Hızır) “Doğrusu sen, benim yanımda asla sabredemezsin!” 68. “Aklının almadığı şeye nasıl sabredeceksin? Dedi.”  Bakara Süresinde Allah c.c. hikmeti dilediğine verdiğini bildirmiştir.
       Temiz kalpli ve çilekeş insanlar,verimli topraklara benzer...Selam ve iyi dileklerle...

Memduh ÖZCAN, Öğretmen Yazar

MİMOZA EVRENSEL KEŞİFLER GRUBU
P.K. 269 Devri Cedid Mah.Vatan Cad. 42001 Nalçacı KONYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder