18 Ekim 2013 Cuma

KAİNATTAKİ GERÇEKLE KUCAKLAŞMAK

       Yayın No:14 Turkish                       
     Ekim 2000     
KAİNATTAKİ GERÇEKLE KUCAKLAŞMAK
         
            Selam üzerinize olsun! Kainattaki mutlak gerçek ve doğru nedir? Herkes kendi dini veya sistemini doğru olarak bilmektedir. Öyleyse gerçek ve doğrunun ölçüsü nedir? Bazı insanlar bazı devirlerde onları algılayamasa da, Kainatın başlangıcından beri var olan gerçekler vardır, zamana ve mekana göre değişmez. O olmuş olan, sahte olmayandır, görünür veya görünmez. Görünmez veya algılanmamış olmak onun gerçekliğini değiştirmez. Elbette düşünen ve anlayanlar  için  gerçeklerin delilleri, işaretleri ve ipuçları vardır:
            Kainatın bir başlangıç ve sonu vardır. Eşi, benzeri olmayan Tek Yaratıcı bulunup O’nun tarafından insanları kurtuluşa, ebedi mutluluğa ulaştırmak için gösterilen yol olan ilahi dinleri tebliğ için sürekli açık delillerle peygamberler ve kutsal kitaplar gönderilmiştir. İnsanoğlu Dünya’ya denenmek için gelmiştir. Öldükten sonra diriliş olacak ve bütün hayatların, olayların ve yapılanların hesabı görülecektir. Kainatta hiçbir şey sebepsiz ve anlamsız değildir.
            Kur’an’da bütün çağlardaki  bilgi, icat ve keşifleri kapsayan örnekler vardır, bu bilimsel ve edebi mucizeler O’nun Tanrı sözü olduğunu gösterir. Son peygamber Hz.Muhammed, hangi insanlık yönünden incelenirse incelensin mükemmel bir insandır.
            İnsanlar Dünya’daki birçok olayda bile güvenilir iki şahide, bir-iki delile göre olayın doğruluğuna inanıyor da semavi din İslam, peygamber Hz.Muhammed ve ilahi kitap Kur’an’ın gerçekliğini, doğruluğunu ispatlayan bunca delile inanamıyorlarsa inanmamanın sebeplerini incelesinler! Şu vecizede insanların yaygın bir kusuruna dikkat çekilmektedir: “Şurası gerçektir ki nice insan ya hiç düşünmeden ya da sırf başkaları gibi olmak amacıyla hareket etmektedir!”
            Yüce Yaratıcı, bütün Kainatı ve galaksileri, canlıları, cinleri ve insanları sonradan yaratmıştır. Akıllı canlıların yaratılış sebebi; acaba insanlığın ve cinlerin Tek Tanrı’ya ve O’nun elçilerine inanıp inanmayacağı denenmek içindir.
            Yüce Yaratan, Dünya tarihi boyunca cinlerin elçileri de dahil yaklaşık 228 bin peygamber göndermiştir. Son peygamber Hz.Muhammed ve son ilahi kitap Kur’an’dır. İnsanoğulları kolay kolay peygamberlere inanmadıkları için Yaratan peygamberleri açık deliller ve mucizelerle desteklemiştir.
            Okuma yazma bilmeyen Peygamber Muhammed (a.s) hem Dünya Edebiyat Harikası hem de Tanrı’nın Mesajı olan Kur’an’ı getirmiştir. Ayrıca Ay, inanmayanlara bir mucize olarak parmağının işaretiyle ikiye bölünmüştür. O zamanki insanlar şahit olmuşlardır ve bu tarih kayıtlarına geçmiştir. Onun daha nice mucizeleri vardır.
            Ayrıca İsa Peygamber’in: “Benden sonra Ahmed (Hz.Muhammed’in diğer adı) gelecektir!” sözü, bir mağarada bulunan ve en eski, gerçeğe en yakın İncil olan Barnaba İncili’nde yazılı olarak bulunmuştur.
            Her peygamber ve tebliğ ettiği din, öncekileri geçersiz kılmıştır. Tek Tanrı’lı dinlerin temel hükümleri hemen hemen aynıdır. Allah’ın meleklerine, kitaplarına, elçilerine, Kıyamet Günü’ne, öldükten sonra dirilmeye inanmak gerekir, ve son kutsal kitap ile peygamber, Kur’an ve Hz.Muhammed’dir. Bu süregelmiş tarihi gerçeğe şaşılacak ve anlaşılmayacak bir şey yoktur. Hatta Muhammed Peygamber doğmadan önce o dönemin yahudi ve hıristiyanları onun gelmesini bekliyorlardı. Fakat o kendi milletlerinden çıkmayınca, onlar, kıskançlık, milliyetçilik ve kendi aralarındaki ihtilaf yüzünden O’nun peygamberliğini kabul etmek istemediler. İşte gerçek! İnkar edenler inadına peygamberi inkar ettiler. Hz.Muhammed’in diğer bir ilahi işareti de sırtındaki doğuştan gelen Peygamberlik Mührü olmuştur. Onun dikkat çekici diğer bir Mucizesi; ilahi nurdan yaratıldığı için gölgesiz insandı.
            Tarih boyunca bilimin gerçekleri ve araştırmalar, Kur’an’ın haberlerini ve hükümlerini doğrulamıştır. İşte Gerçek Din ve Kanun İslam’dır. Öbür Dünya’da Bir Tanrı’ya ve Hz.Muhammed dahil bütün peygamberlere inanmanın çok geç olmasından önce Kurtuluş’a davet ediliyorsunuz!
            İnsanların kurduğu bütün sistemler, kanunlar aynen insanlar gibi ölümlüdür. Gerçek ve Ölümsüz olan Tek Tanrı’lı son din İslam’dır, Yaratıcı’nın Kanunu’dur ve Kıyamet’e kadar geçerli olacaktır. Huzur ve bütün problemlerin çözümü İslam’dadır. GERÇEKLE KUCAKLAŞMAK EN BÜYÜK BAYRAM DEĞİL MİDİR?
* “Andolsun ki biz,belki  öğüt alırlar diye bu Kur’an’da insanlara her türlü örneği gösterdik!” (Kur’an:39/27)
            Sonuç olarak Gelecek Dünya’da Kurtuluşun ve Ebedi Cennet’in şifresi “Allah’tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammed’in Allah’ın Elçisi” olduğuna inanmaktır!
            Ölüm ötesi hayatta asla geriye dönüş yoktur ve son pişmanlık fayda vermeyecektir! Akıllı insan şunu hesap etmelidir: Eğer bütün peygamberler ve ilahi kitaplar, öldükten sonra diriliş ve Hesap Verme doğruysa inanmakla Sonsuz Hayatı kazanılacak, yoksa bir şey kaybedilmeyecek. Fakat inanmamakla ebedi hüsranda ve ateş ülkesinde kalınacak, HANGİSİ AKLA UYGUN  VE DOĞRU? Hayat Boyu Düşünün!
            İnsanı gerçeğe ulaştıran gemi, insanın geniş görüşlü ve önyargısız olarak Evren’deki gerçeği merak ve araştırma duygusudur! Bu duygu ve gayrete sahip olmanız dileğiyle!


Memduh ÖZCAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder