24 Temmuz 2024 Çarşamba

KURBAN BAYRAMI NE KADAR ANLAMLI İLAHİ BİR EMİR... Japonya’daki Vefalı Köpek Hachiko

KURBAN BAYRAMI NE KADAR ANLAMLI İLAHİ BİR EMİR; 16.06.2024

Japonya’daki Vefalı Köpek Hachiko’nun Duygulandırıcı Hikayesi

 

Kurban Bayramınızı tebrik etmekle beraber, mazlum Müslümanlar Hz.İsmail gibi kurban olmanızı değil, zor zamanda yardımcı ve destek olmanızı diler! 

        Çağımızda milyonlarca genç ve çocuk bırakın kurban olma teslimiyetini, anne babalarına çoğu konuda âsidir; onlar peygamber hadisine göre kandil gecesinde bile affedilmez! Milyonlarca Müslüman evli kadın da kocalarına âsidir; onlar da peygamber hadisine göre Cehenneme gider!..

   Kurban Bayramı vesilesiyle Allah'ın yarattığı iki değerli varlığı hatırlayalım ve saygı duyalım:

        Hz.İsmail a.s. öyle güçlü inanca ve itaate sahipti ki babası Hz.İbrahim sadık rüyalarında 3 kez oğlunu kurban ettiğini görünce “ Babacığım Allah’ın emrini yerine getir!” Diyerek teslim olmuştur. Ne mübarek bir insan ve peygamberdir!

 


           Digeri de Dünya tarihine geçmiş Japonyadaki vefalı köpek Hachiko (Haçiko) dur. Haçiko, 1923 yılında doğmuş Akita cinsi bir köpektir. Daha 2 yaşına bile ulaşmamışken Japon profesör adam Hidesaburo Ueno bunu sahiplenmiş. Bay Ueno işine sabah akşam trenle gidermiş ve köpeği Haçiko da onu her gün uğurlar ve Shibuya (Şibuya) Tren İstasyonunda karşılarmış. Profesör Ueno 21 Mayıs 2025'te kalp krizinden öldükten sonra vefalı ve sahibini unutmayan köpek Haçiko, öldüğü 8 Mart 1935 tarihine kadar tam 9 yıl 9 ay 15 gün her gün Shibuya tren istasyonuna sahibini karşılamaya gelmiş. 12 yaşında vefat etmiş. Tokyo’da bütün halk bu köpeği tanırmış ve saygı duymuşlar! Fotoğraflar gerçektir. Renkli olanda sadece renklendirme yapılmıştır. Fotoğrafa bakıldığında seven insanların ona nasıl üzüldüğü ve saygı duydugu anlaşılıyor. 

 



        Yüce Yaratan, kalan ömrümüzde biz müminlere de iyi kalpli, yardımsever, iyiliksever, vefalı ve cana yakın hayat arkadaşları ve dostlar nasip etsin, Âmin! 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder