24 Temmuz 2024 Çarşamba

FELAKETLERDE AKRABA VE ARKADAŞLARIN NASIL DAVRANDIKLARI EN BÜYÜK DERSLERDEN BİRİDİR!

 

HAYAT BOYU İNSANIN MARUZ KALDIĞI FELAKETLERDE AKRABA VE ARKADAŞLARIN NASIL DAVRANDIKLARI EN BÜYÜK DERSLERDEN BİRİDİR! 23.07.2024


        Hani bir özdeyişte denir ya: “Felaketler, kabarık dost sayısını sıfıra kadar indirir..”

        Bir kişi hayatın çeşitli evrelerinde yanlış kararlar alsa bile akraba ve dostlar, onun maddi ve manevi kaybına üzülmeli, yanında olmalı, dua etmeli, elinden gelen desteği yapmalıdır. “Yapabileceğim bir şey var mı?” demelidir. 

       İnsanların çoğu o kadar bencil ve menfaatçidir ki çoğu kişi bunu hayat tecrübeleriyle öğrenmiştir. 

         Günümüzde bazı ailelerin iki evi iki arabası olduğu ve gelirleri de iyi olduğu göz önüne alınırsa 8 milyon Türk lirasından fazla mal varlığı olmasına rağmen bunun 80’de 1’i  olan 100 bin lirayı mağdur bir aileye yardım eden çıkmıyor. İşte bu yüzden milyonlarca kişi lanetli faizle kredi verilen bankalara koşmaktadır…

        Tartışmayı seven ve mazlumları, zarara uğrayanları hor gören bazı kimseler “Sen geçmişte yardım ettin mi?” diye kusur aramaya çalışırlar. İyiliksever kişiler bir kere değil, iki kere de üç kere de yardım etmiş olsalar onların cimrilik ve kötü niyetli huyları değişmez! Allah sevdiği kullara şefkat ve yardımseverlik erdemini bağışlar.

       Bendeniz bütün garip, yoksul, aç susuz yaralı insanlara, kedilere, köpeklere, hamam böceklerine, bütün canlılara şefkatle baktım, yardım ettim. Yaratılanı sevdik Yaratandan ötürü.. Allah'a olan yakınlığım ve inancım arttı.

   


       Hayat hikayelerinden bazan şuna da tanık olunmuştur: Gizli zenginler veya parası olanlar insanları denemek için de merhamet ve yardımseverliklerini ölçerler. Tarih boyu bu acı gerçek pek değişmez; çoğu insan zengine karşı yalaka, mağdur ve mazluma karşı ise hor bakandır. İnsanlık Kıyamete doğru korkunç acı gerçekleri yaşayacaktır.

        Alemlerin Rabbi Yüce Yaratıcımıza “Sen muhteşem bir Yaratıcısın, seni seviyorum” diye niyaz edince bana “ Gizli tutkularını da bırak!” diye ilham geldi. Yani yaptığımız her şey Yaratıcının rızasına uygun olmalı. Mesela bazı kimseler diyor ya: “Zarara da uğrasam, ileride bazı hastalıklara maruz kalacak olsam da bu sigarayı bırakmam! diyor. Yani korkunç hastalıkların acısını yaşamadan tutkuların esiri olduğunu itiraf ediyor. Günde bir iki tane içenler hoş görülebilir..

        Sonuç olarak Allah'a ne kadar samimiyetle ve saygıyla ibadet edersek, ne kadar merhametle iyilik yaparsak, ne kadar helal işleri yapar ve haramlardan sakınırsak Allah ta bizi o kadar sever ve dost edinir, dualarımızı kabul eder.

        Trilyonlarca yıldızları, gezegenleri, galaksileri, canlı ve cansız varlıkları en güzel ve hikmetli şekilde yaratan Allah’ın şânı ne yücedir! Esen kalın! 

Mahir Özkan,

EKLER: Sevimli kedilere köpeklere rastladığımda onlardan bazı hatıralar…

*Mimoza Evrensel Keşifler Grubu yayınıdır.


 
25 Aralık 2021 Bıdık ile Mimoza kırmızı kamyonla oynuyorlar


10 Eylül 2022 Umut ve kardeşi Yumoş salonda oynuyorlar, Maşaallah!

 

30 Eylül 2022 Yumoş'un çok sevimli uyuyuşu :) 

10 Şubat 2024 Her sevimli veya hikmetle yaratılan canlılar, Yüce Allah'ın muhteşem sanatından bir yansımadır


9 Mayıs 2024 İzmir Karşıyaka Banliyö istasyonunda Bekçi Kedi :) İnsanları kontrol ediyor...

14 Mayıs 2024 Love Nature kanalından; Dişi bir aslan hemcinsine sevgi gösteriyor


23 Temmuz 2024 Konya; Anneleri yaralanmış yavru kediler ilgi ve mamaya muhtaç... Ya Hafiyz Ya Hafiyz Ya Hafiyz!  Yaratılanı sevdik Yaratan'dan ötürü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder