30 Haziran 2024 Pazar

2024-05-26 AKIL VERİLEN CANLILAR ÖLÜMCÜL TEHLİKELİ İŞLERİ NEDEN YAPARLAR?


26.05.2024

AKIL VERİLEN CANLILAR ÖLÜMCÜL TEHLİKELİ İŞLERİ NEDEN YAPARLAR?



     Çağımızda değil milyonlar milyarlarca insan,cin ve diğer varlıklar ölümcül tehlikeli işleri yapıyorlar; Çünkü bir varlık, Yaratıcı tarafından yasaklanan haram işleri yapa yapa kötü nefsi emmare ve şeytan onu ele geçiriyor; artık öğütler, atasözleri ve İlahi uyarılar ona fayda vermiyor! Bazan da arkadaş teşvikleri bu işleri yaptırıyor.

Diğer bir deyişle tutkuların esiri olunca artık kalp ve akıl  vücuda egemen olamıyor.

            Bu makaleye ilham olan izlediğim bir dağcılık belgeseli oldu. ‘Natioanal Geographic= Milli Coğrafya’ TV Kanalında “Alex Hannold ile Arktik Tırmanış” belgeselinde dağcı bay Alex diyor ki “Bu dağcılık tırmanışlarında birçok arkadaşımı kaybettim” 

Dağcılık bir spor ve tutku. Birçok dağcı korkunç şekilde düşüp ölüyorsa bu işleri yapmak akılsızlık, vicdansızlık, ölümcül tehlike… Dünyanın ıssız bir yerinde yüksek dağa çıkmasan ne olur? Şu olur; nefsi tutkusu tatmin olmaz! 

   Programda Diğer dağcılar şunlar: Biraz yaşlı bay Mikey, bayan Hazal. En yüksek zirveye genç Alex Hannold ile Hazal çıktılar. Tabii bu belgesel filmleri de değerli bir fiyata satıyorlar, paranın da etkisi var.



Ekte 15 kadar seçkin fotoğraf sunuluyor. Yüce Allah muhteşem bölgeler yaratmış ama gezegenlerde yaşayanlar daha iyi işler yapsınlar! 

Bu vesileyle Ölümcül tehlike içeren diğer işleri, tutkuları yaygınlık bakımından sayalım, akıllı insanlar İbret alsınlar! 

            1-Alkol almak veya bağımlılık; Alkolü bir kere bile içmek hayati tehlike içerir. Hz.Muhammed a.s. “İçki, bütün kötülüklerin anasıdır.” Buyurmuştur.

            2-Sigara, puro, nargile bağımlılığı; bunlar yıllar boyunca yavaş yavaş vücudu harap eder, öldürür! Milyonlarca kişi tarafından zararı önemsenmez. Nargilenin sigaradan 100 kat fazla zararı olduğu tespit edilmiştir.

            3-Uyuşturucu madde bağımlılığı; özellikle eroin alanlar 2 yıl içinde ölür.. Diğer Uyuşturucu madde bağımlıları sürünerek yaşarlar.

           4-Uyuşturucu madde satıcılığı; insanlığa acı çektiren, süründüren büyük kötülük.

            5-Kadınların fahişelik yapması, erkeklerin genelev, gece kulübü gibi yerlere  giderek zina yapması. Yapılan iş büyük günah olduğundan her an birbirlerini gebertme veya mafyanın, adamların parasını çalmak için şantaj yapma tehlikesi vardır. İnternette av arayan kadınlar daha çoktur..

Bunlar kadar sapık normal görünen kişiler de var. Mesela ben uzun yıllar önce emniyetin Müdürlüğünde çalışırken büro arkadaşı bekar kız, genelevleri savunuyordu: “ Genelevler olmasa adamlar sokakta kadınlara saldırır” diye savundu. Bazı adamlar azgınlaşıyor diye bazı kadınların halk tuvaleti gibi kullanılmasının bir erdemi asla yok! Kendisi falcı ve büyücüydü. Bir gün annesi beni görmek için büroya geldi, o da cadıydı. Daha evliliğimin ilk aylarında beni elde etmek için planları vardı. Ayrıntısını söylemeye gerek yok! Amaçlarına ulaşamadılar.

            6-Dünyada milyonlarca kişi anne babasına âsi ve ihtiyarlıklarında onlara bakmıyorlar. İlahi adaletin aynı şeyi kendilerine takdir edeceğini idrak edemiyorlar. Dünyaya âşık insanlarda zavallı insanlara, hayvanlara merhamet duygusu kalmıyor.Merhamet etmeyene merhamet edilmez! 

            7-Yine dünyada milyonlarca bekar sevgililer, nişanlılar maymun iştahlı olduklarından ve her zevkten çabuk bıktıklarından dolayı ve sevgilileri de büyük suçlar, günahlar işlemediği halde sevgililerini terkediyorlar. Kendilerine göre saçma şeytani sebepleri var. Bazı zayıf mizaçlı kimseler terkedilmeye dayanamayıp akla hayale gelmeyen intihar gibi, intikam planı gibi işler yapabiliyorlar. Bu tür acıklı olaylar basında yayınlanıyor. 

            Hâlâ nice evli kadınlar makul bir sebebi olmaksızın İslam’da münafıklık sayılan boşanmaya, nankörlüğe  ve ihanete yöneliyorlar.

            Bu arada hatıra gelmişken Müslüman araştırmacı yazar Sema Maraşlı'nın 30 Kasım 2019'da yayınlanmış  “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa aileyi bitiriyor!” başlıklı makalesinde Türkiye'de aileleri YANLIŞ KANUNun bozduğu, dağıttığı gâyet net açıklanmıştı. 2019 yılı itibariyle 2 milyon erkek, zulüm, şiddet uygulamayanlar da dahil sadece kadın beyanına göre evden uzaklaştırılmış. 18 yaşından küçük evlenen binlerce erkek te hapse atılmış. Milyondan fazla mazluma mağdura zulmeden yargı görevlileri size kim ceza verecek? Verilmeyeceğini mi zannediyorsunuz?

            Diğer acı gerçekleri yansıtan kendi beyanı şöyle:

“İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Şiddetin Önlenmesi'ne dair kanunun çıkmasından sonra boşanmaların arttığına değinen Araştırmacı-Yazar Sema Maraşlı, "Sürekli cezalandırmak üzerine yapılan şeyler faydadan çok zarar getirir." "Aileyi korumanın en güzel yolu güzel ahlakı, hakkı ve sabrı tavsiye etmektir."

KAYNAK: https://www.risalehaber.com/sema-marasli-istanbul-sozlesmesi-ve-6284-sayili-yasa-aileyi-bitiriyor-366954h.htm

            O zaman bu ülkede kanun koyucular oy alabilmek için, Allah'ın emrine itaati değil, batıl kurallara itibar ediyor. Allah bu durumu örümcek evine benzetmiş. Belki de bu yüzden Hâkim Yaratıcı büyük felaketlerden günahkar halkları korumuyor.

            Ayrıca İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı kanunun aile ve sosyal hayatta yaptığı 18 tane zararlı etkisi de şu adreste gâyet açıkça anlatılmıştır:

https://www.cocukaile.net/istanbul-sozlesmesi-ve-6284-e-neden-karsiyiz

Makale 20 Temmuz 2019’da yayınlanmıştır.

Yani hastalık virüsünü yerli kötü kişiler, kale içinde kendileri ürettikleri için kale çok tahribata uğramıştır…

            Kasım 2023’te ise kanunda biraz değişiklik yapılarak “kadının kanıtı esastır” ibaresi eklenmiştir. Bu konuda 26 Kasım 2023 tarihli haberde Avukat Yüksel Yılmaz şu açıklamayı yapmıştır:

            Hukukçu Yüksel Yılmaz, ‘artık erkeklere iftira atılamayacak’

Bu genelge ile 2006 sayılı genelgenin yürürlükten kaldırıldığını belirten Aile Hukuku uzmanı Avukat Yüksel Yılmaz yapılan değişikliği şu şekilde değerlendirdi;

‘Kadının beyanı esastır’ denilerek, bu ülkede binlerce yuva dağıldı, binlerce çocuk baba şefkatinden mahrum kaldı ve bir o kadar erkek evlilikten uzaklaştı. Kamuoyunda iftira yasası olarak bilinen 6284’deki ‘beyan esastır’ hükmü yerine ‘kanıta dayalı’ uygulamalar yürürlüğe girdi. Erkekleri kamuoyunda itibarsızlaştıran, evlilik birliğini temelden yok eden bu haksız uygulamaya geçte olsa son verilmesi çok doğru bir karar oldu. Artık bundan sonra erkeklere iftira atılamayacak, kolluk kuvvetleri de gereksiz yere meşgul edilmeyecek’

https://www.uretenankara.com/kamuoyunda-iftira-kanunu-olarak-bilinen-6284-degisti-artik-kadinlar-kanit-sunmak-zorunda/8441/

             8-Zehirli mantar gibi zararlı, kanserojen, radyoaktif maddeler içeren gıdalar ve içecekler. İnsanın ne zaman rastlayacağı belli olmayan bazı gıdalar öldürücü olabilir. Her zaman dikkatli olmak gerekiyor! Bir şeyde şüphe varsa önce az bir miktarını incelemek, denemek gerekiyor. Tarım Bakanlığı binlerce firmayı denetliyor ama baş edebiliyor mu? Kalpleri ve zihinleri bozuk yüzbinlerce yaratıkları hiç bir bakanlık tam kontrol edemez! 

            9- Bazı güzel, seksi, tahrik edici kadınların etrafa fitne ve kaos sinyali yayınlamaları. Özellikle iş yerlerinde, fabrikalarda, gece kulüplerinde, turistik tesislerde, şarkıcı konser alanlarında vb. tahrik edici kadınlar ölümcül tehlikeyi umursamayarak av olan halkı avlamak için yem olarak çalışıyorlar. İnternetteki film siteleri, bahis ve kumar siteleri, hatta haber siteleri bile magazin bölümünde bu şeytani metodu uygulamaktadırlar. 

           10- Dağcılık, cambazlık, oto Rally yarışcılığı, bataklıklarda, balta girmemiş ormanlarda, dipsiz mağaralarda, hayaletli binalarda ve diğer şüpheli tehlikeli bölgelerde keşif gezisi yapmak ölümcül tehlike içerir… Umursamayanlar tarihe trajik korkunç olayın oyuncuları olarak geçerler…

Hıristiyan bilinmesine rağmen Bulgar Kahin kadın Baba Vanga ne demişti: “ Gelecekte temiz kalpliler kurtulacak!” Bugün müjdeli sadık bir rüya gördüm. Rüyamda Dünyanın 5. Hâkimi ve yaveri Güneşli Aydınlık bir günde benim gibi birkaç kişiye görüşme ayarlamışlar. Sıram gelince ben Yâvere derdimi söyledim. 5. Hâkim kamil Mürşid ise genç yaşta ve güzel elbisesiyle açık alanda ve ayakta insanlığa sohbet ediyordu. Ortam hoşuma gitti. Bendeniz Yaratıcı’ya ve Onun Evrensel Düzenine hayranım ve O’nu devamlı zikrediyorum. Altın madalya gibi değerli bir söz var, herkes hatırında tutsun: “Bir kimse Allah katındaki değerini öğrenmek isterse, Allah'ın kendi yanındaki/nazarındaki değerine baksın!” 

Yüce Mevla, nükleer 3.Dünya Savaşında haramdan sakınanlar ve iyilik yapan müminleri güvenli bölgede bulundursun! Amin! 

 



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder