21 Aralık 2021 Salı

(PSIKOLOJI) ADAMLAR VE KADINLARIN YAKALANDIGI 5 TUZAK; 25.11.2021

(PSIKOLOJI) ADAMLAR VE KADINLARIN YAKALANDIGI 5 TUZAK

İnsanlık tarihi incelendiğinde insanların meyilli olduğu ve aldandığı ilk 5 tuzak şöyledir:

ADAMLARIN ZAAFLARI: 

1-Para: (insanoğlu para için her şeyi yapar; kiralık katiller ve vücudunu satan fahişeler en bariz iki örnektir..)

2-Otomobil :(Erkeklerin makul otomobil eğilimi vardır yalnız takıntı derecesinde bunlarla ilgilenenlerin bu kötü alışkanlığı olur)

3-Makam: (makam için herkesi feda edebilen tipler vardır)

4-Güzel Kadınlar: (Tarih boyunca her türlü ticaret ve gösteride erkekleri celbetmede mıknatıs görevi yapmışlardır.)

5-Cep Telefonu Bağımlılığı veya Oyun Tutkusu: Her iki cinsi de kuşatmış olan cep telefonu bağımlılığı uyuşturucu kadar etkili olmuştur. Çoğu insan artık doğal yaşamıyor.

 


KADINLARIN ZAAFLARI:

1- Para: Çağımızda uluslararası sömürgeci firmalar kadınlara "Paran olursa güçlü olursun,istediğini yaparsın" telkiniyle birçok günah işlenen sektörde onları sömürmektedirler.

2-Güzellik ve Gösteriş: Konfeksiyon ve kozmetik firmaları,Kadınların güzellik ve gösteriş duygularını reklamlarla körükleyerek onları süslenmeye,makyaj malzemeleri almaya,devamlı yeni elbiseler satın almaya teşvik ediyorlar.

3-Aşık Oldukları Adam:

Kadınlar bir adama aşık olunca gözleri başka şeyleri,şüpheli hareketleri görmeyince,gizli gerçekleri fark etmeyince bu durum onları kötü niyetli örgüt elemanları, mafya üyeleri,uluslararası ajanlar vb ile hayat arkadaşlıklarında tuzağa düşürür. Bu yüzden ömür boyu dikkatli olmak gerekiyor. 

4- Şöhret: 

Şöhret insan nefsinin hoşlandığı bir şeydir. Erdemli alimler şöhretten uzak durmuşlardır. Meşhur kadınlar,meşhur adamlardan daha meşhur olurlar çünkü kadınlığın cazibesi daha fazla olur. Kadın şarkıcılar,film oyuncuları, televizyon sunucuları toplum üzerinde daha etkili oluyor ama şöhretin tehlikeleri de var. Ne yazık ki muhtemel tehlikeler gözardı ediliyor.

5-Cep Telefonu Bağımlılığı veya Oyun Tutkusu: Her iki cinsi de kuşatmış olan cep telefonu bağımlılığı uyuşturucu kadar etkili olmuştur. Çoğu insan artık doğal yaşamıyor.

  SONUÇ: Bunlar,nefsin yenmekte çok zorlanacağı tutkulardir. Cazip haram işlerin cazibesine karşı koyabilmek için, güçlü bir inanç,irade ve Allah korkusu olması gerekir. Son olarak meselelerin püf noktasını açıklayan şu hadisi şerifle bitirelim: "Dünya sevgisi, bütün günahların başıdır." Dünya işlerine gerektiği kadar ve ihtiyacımız oranında ilgilenip değer vermeliyiz. Sonsuz Cennetin yanında 100 yıllık Dünya hayatı nokta kadar bile değildir. Esenlikle. 25.11.2021


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder