Ekmekten,
salama, sucuğa, sakızdan çikolata-bisküviye kadar yediğimiz her gıdaya katkı
maddesi konuluyor.
DNA'mızı
bozan zehirli ürünler bizi yavaş yavaş öldürüyor...
Meyve-sebzelerdeki
ilaçlar, ekmek, et, tavuk, süt, yoğurt ve daha birçok üründe kullanılan katkı
maddelerinin hastalıklara davetiye çıkardığı anlaşıldı.
Çocukların
bayılarak yediği şekerleme ve kurabiyeler ile pastalara katılan katkı
maddelerinin IQ seviyesini düşürmesi ailelerde şok etkisi yarattı.
Sadece
paketli değil, açık satılan ürünlerde de katkı maddesi kullanıldığı söyleyen
uzmanlar, "Lohusa şerbetine kırmızı rengini vermek için sentetik boya
katılıyor.
GENLERİ BOZUYOR:
Her ne
kadar katkı maddeleri kullanılmadan önce birçok araştırmadan geçse de kanser,
hiperaktivite, alerji, migren, kemik erimesi, böbrek taşı, spastik kolon,
ülseratif kolit ve obezite gibi hastalıklara yol açtığı ifade edildi.
Çocukluk döneminin
en fazla görülen psikiyatrik bozukluğu olan hiperaktiviteyi sentetik gıda
boyalarının artırdığını belirten uzmanlar, "Hatta normal çocukların
davranışlarını bile olumsuz yönde etkiliyor.
Katkı
maddeleri DNA'yı bozarak genlerimize zarar veriyor" diyor.
GLUKOZ FRUKTOZ ŞURUBU:
Baklava,
kadayıf, şekerpare gibi şerbetli ve sütlü tatlılarda, dondurmalarda, meyve
suyu, kola, gazoz ve aromalı maden sularında, gofret, çikolata, bisküvi, kek ve
pastalarda, fındık, fıstık ezmelerinde, reçel, sakız gibi tatlı olarak
tüketilen hemen her paketlenmiş üründe kullanılıyor.
Obezite,
hormonal sistemi bozması, karaciğer büyümesi, şeker hastalığı, insülin
bozukluğu gibi hastalıklara yol açıyor.
Gıdaların
raf ömrünü uzatmak için kullanılır.
Alzheimer,
diyabet, obezite, karaciğer hastalıkları, kadınlarda kısırlık, depresyon,
kanser, kalp krizi, damar tıkanıklıklarına sebep olur.
SODYUM SÜLFİT:
Raf ömrünü
uzatmak için kullanılan katkı maddesinden biri de sodyum sülfittir.
Sucuk,
salam gibi bazı fermente gıdalarda bulunur.
Baş
ağrısına, nefes problemleri, alerjilere sebep olur.
Pankreas
kanserine yol açar.
SÜLFÜR DİOKSİT:
Özellikle
kuru gıdalardaki bozulmaların önlenmesi için kullanılan bu katkı maddeleri kuru
meyve ve sebzeler, hazır çorbalar, kurutulmuş baharatlar, konserve ürünler gibi
bazı ürünlerde kullanılmaktadır.
Amerkia'da
meyve ve sebzelerde kullanılması yasaklanmıştır.
Baş ağrısı,
ishal, astım gibi bazı hastalıklara sebep olabilmektedir.
POTASYUM BROMAT:
Ekmekte
hacim arttırmak ve renk beyazlatılması için kullanılır.
Kansere yol
açar.
TRANS YAĞ:
Kraker,
cips, patates kızarması, hazır kurabiye ve kekler, bisküvi, çikolata ve
poğaçalar trans yağ içeriyor.
Gıdaların
raf ömrünü uzatmak için kullanılır.
Alzheimer,
diyabet, obezite, karaciğer hastalıkları, kadınlarda kısırlık, depresyon,
kanser, kalp krizi, damar tıkanıklıklarına sebep olur.
KOLAYSA YİYİN!
Günde 50
gram salam, sucuk ve pastırma gibi et ürünleri tüketenlerde bağırsak kanseri
görülme riski yüzde 21 artmaktadır.
Mısır
şurubu kullanılarak üretilen tatlılar pankreas kanseri başta olmak üzere birçok
kansere yol açıyor.
Öyle ki,
fazla mısır şurubu içeren gıdaları yiyenlerin karaciğeri alkoliklerinkine
benziyor.
Katkı
maddeleri alerjileri, aspartam ve sukraloz gibi tatlandırıcılar migreni
olanlarda baş ağrısını tetikler.
Kola
içindeki fosforik asit ise kemik erimesine yol açar.
En çok
etkilenenler elbette çocuklar.
Kaynak: Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder